a
0
Eheim Pond kerti tavi berendezésekről
2020. Máj. 13.

A kerti tavak nélkülözhetetlen kellékei a különböző tószűrő berendezések. A német Eheim által gyártott termékek közt mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt. Kiválasztásuknál fontos szempont, hogy a tó milyen szerepet tölt be a kert díszeként. Lehet az egyszerű kisebb tavacska, ahol elegendő alkalmazni a Play vagy Flow szivattyút. Előbbivel önmagában kisebb-nagyobb látványos szökőkutak képezhetők, míg utóbbi a tisztításban van segítségre.

A Pond eszközök egymással kombinálhatóak, így a nagyobb tavak vagy patakok esetén a kényelem mellett látványosabb elemek is létrehozhatók velük. A nagyobb teljesítményű keringető rendszerek képesek néhány méter magasra felemelni a vizet, így kialakíthatók a több lépcsős csobogós vízesések. Ez már igazán látványos díszítőelem.

Akvarisztika 3

Az Eheim Pond Loop 3in1-ben komplett átfolyó szűrőberendezés és az Eheim Pond Press 3in1-ben nagynyomású komplett szűrő szett kristálytiszta tóvizet biztosít a lehető legjobb feltételek mellett a növények és állatok számára egyaránt, hogy azok természetes környezetben növekedjenek, fejlődjenek.

Típustól függően EHEIM PLAY vagy EHEIM FLOW energiatakarékos szivattyúkkal, mechanikai és biológiai szűrőanyaggal, valamint UVC lámpával kerülnek forgalomba.

A PLAY szivattyúk esetében a rendszer párhuzamosan működik, a be- és kiengedő víz mértéke akár külön-külön is szabályozható.

A FLOW ultrakompakt, nagyon csendes szivattyúk a rendkívül erős technológiának köszönhetően a nagyobb szennyeződéseket-részecskéket blokkolja vagy továbbítja a tószűrőbe.


Eheim Press szűrő, szűrőanyagokkal és Flow szivattyúval

A szűrőrendszer 4 lépéses biológiai és mechanikai szűrést végez.

A FILTER BIO biológiai szűrőanyag-granulátum lyukacsos szerkezetű festett kvarcból készült, felülete optimális életkörülményeket nyújt a tisztító baktériumok természetes telepeinek.

A REPLAYFINE és a REPLAYRAW szűrőbetétek nagymértékben lyukacsos felülettel rendelkeznek, ezáltal optimális életteret nyújtanak az alapvető mikroorganizmusok számára, amelyek segítik a káros anyagok biológiai lebomlását.

A FILTER MEC mechanikai szűrőanyag vízmentes műanyagból készült szűrőközeg.

A REFINE COAL adszorpciós szűrőközeg olyan káros anyagokat köt meg, mint a klór, tisztítószerek, vízkezelőszerek, színezőanyagok stb..Eheim Pond Loop szűrő Play szivattyúval és szűrőanyagokkal

 

A víz a különböző szűrőrétegeken és a LOOP szűrő szett tartozékaként, a hozzá kapcsolt CLEARUVC UVC-sterilizáló víztisztítón átfolyva, még tisztábban áramlik vissza a tóba, már algák és egyéb szennyeződések nélkül.

A PRESS szűrőházat akár a földbe is le lehet süllyeszteni, ezáltal a tó környezetének összhatását nem „rontja” a készülék.


Eheim Pond Press szűrő Flow szivattyúval

Minden alkotóelem tökéletes összhangban van egymással. Kitűnő minőségű ütésálló műanyagból készültek, minden időjárási körülménynek ellenállnak.

A szivattyút mindenekelőtt szilárd, stabil felületen kell elhelyezni a tóban vagy annak alján. Minimum 20 cm-es vízrétegnek szükséges fednie, vegyük figyelembe a maximális emelési magasságot. A túlfolyó csőnek 2 m hosszan szükséges áramoltatnia a vizet a szűrőházba a tökéletes működéshez.


Eheim Pond Loop szűrő Flow szivattyúval

A Loop és Press típusok közt az a különbség, hogy utóbbi nagyobb mennyiségű víz szállítására képes, valamint emelési magassága is nagyobb, míg az előbbinek ezek a tulajdonságai kisebbek. Az ideális termék kiválasztása fontos a kerti tó élővilágának megfelelő fejlődéséhez.

A Play szivattyú önmagában működtetve szökőkútként üzemeltethető, telepítésével díszítő eleme lehet a tónak, hiszen nagyszerű látványt biztosít ahogy a vízsugarat szórja.


Eheim Pond Play szökőkút szivattyú

 

Mindkét szűrő szett 4 °C – 35 °C közötti hőmérsékleten funkcionál megfelelően.

Karbantartásuk egyszerű, gyors, nem igényel különösebb hozzáférést, a víz állapotától függően havonta, negyedévente ajánlott elvégezni.

A készülékek használati útmutatásának betartásával – melyben a tisztítási folyamat is részletesen le van írva – az EHEIM POND szűrő szettek sokáig a kerti tavak megbízhatóan jól működő látványos technikai elemei lesznek.

Az Eheim Pond termékekről bővebb információkat és a rájuk jellemző adatokat a következő elérhetőségeken találja meg: Kerti tavi szivattyúk. Kert tavi szűrők. Kerti tavi UVC-sterilizátor. Kerti tavi szűrőanyagok.

 

Akvarisztika 3
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!