a
0
Exkluzív! Új tagok a garnéláknál
2011. Már. 21.
Princaxelia jamiesoni, a legújabb garnéla faj. A Japán-árok közelében, csaknem 8 kilométer mélyen még 2008-ban Dr. Alan Jamieson, skót tudós látta meg az első példányokat.
Akvarisztika 1Egy évvel később az Izu-Bonin árokból, közel kilenc kilométer mélyről hozta felszínre a fehér színű, körülbelül 6 cm-es kis gerincteleneket. Ezután ismét egy évig csak pihentek a begyűjtött „minták” és felvételek, amíg Új-Zélandon találkozott Dr. Anne-Nina Loerz-zel, aki nagy szakértője a garnélafajoknak.


 A minták hozzá kerültek és a hamburgi egyetemen a mintákról kiderült, hogy hím és nőstény példányok is azonosíthatóak és egy teljesen új fajról van szó. Tudományos nevét pedig - néhány év elteltével-, most a fajt felfedezőjétől, Dr. Alan Jamiesonról kapta. A felfedezés azért is nagy dolog, mert ennek a garnélacsaládnak a legutóbbi tagjait majdnem 40 éve, 1977-ben találták. Azóta viszont nem került elő új családtag, egészen mostanáig.A hat centiméteres, fehér és hosszúkás garnélákról egyenlőre annyit tudhatunk, hogy nagyon fordulékonyak és képesek a gyors „támadásokra”. Jamieson szerint ez egy újabb példa arra, hogy csodálatos lények élnek a mélységben a legszélsőségesebb körülmények között.

Forrás: University of Aberdeen | News
Akvarisztika 1

Hozzászólások:

AkvaSzerk

Admin

Regisztrált:
2010-08-17

???

stewe11

Carp Zoom Teszthorgász

Regisztrált:
2008-12-08

Csak annyira tűnik földönkívülinek, mint minden más élőlény arra felé!!!
Ha jár valaki arra hozhatna nekem pár kilót(bedarálnám bojliadaléknak) :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

A cikkben szereplő termékek