a
0
Iszaplopó, a tömlő és vödör nélküli akvárium tisztításhoz
2020. Okt. 16.

 

Ezzel az úgynevezett "víz alatti porszívóval" az akvárium aljzatának tisztítása gyerekjáték.

 

Akvarisztika 3

 

A készülék elemmel meghajtott motorja felszippantja a szennyező anyagokat, az aljzat megbolygatása nélkül. Így az ott megtelepedett hasznos baktériumok nem sérülnek. Az ultrafinom szűrőnek köszönhetően a legfinomabb szennyeződéseket is kiszűri, ezáltal az akváriumba csak tiszta víz kerül vissza.

 

 

Néhány szó az iszaptalanítás fontosságáról:

Az aljzatban végbemenő folyamatokhoz, elengedhetetlenek az oly sokszor emlegetett hasznos baktériumok. Az ő jelenlétük és megfelelő életterük kialakítása az ami igazán fontos, nem pedig a növények tápanyaghoz juttatása. Végső soron a kettő mégis összefügg, hiszen a növények csak a baktériumkultúra jelenlétében képesek felvenni a tápanyagokat, aminek pedig ott kell lennie.

 

 

Iszapos akváriumtalaj

 

A szakember szerint, a táptalajnak legalább 4 cm vastagnak és a rajta elhelyezkedő kavicságynak szintén legalább 4cm-esnek kell lennie. Ez a vastagság már lehetővé teszi, olyan folyamatok lezajlását, ami az egészséges növényes akváriumi környezethez elengedhetetlen. A beállt talajban, három mikrozóna alakul ki. A rétegek a víz folyamatos áramlásának segítségével, egymással kapcsolatban állnak, a vegyületek az egyik rétegből cirkulálnak a másikba, az adott zónában jelen lévő baktériumok pedig végzik a feladatukat.

 

Tiszta akváriumtalaj

 

A készülék főbb tulajdonságai:

Max. 60 cm magas vízoszlopig használható.

2 db ceruzaelemmel működtethető, amit a csomagolás tartalmaz.
Teljes mértékben vízálló.
A gyűjtőmodul kivehető és külön tisztítható.
A szívórész az aljzatot nem szívja fel.

 

 

Akvarisztika 3
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

A cikkben szereplő termékek