a
0
Teknőstápok az Eheimtől
2015. Már. 09.

Korábbi cikkeinkben már részletesen bemutattuk az EHEIM akvarisztikai díszhaltápjait. Most egy terráriumi, egészen pontosan egy teknőstápot ajánlunk ajánlunk a figyelembe.

Akvarisztika 1Ez a granulátum formájú eleség mindenféle víziteknős számára megfelelő, prémium kategóriás főeleség. Legfőbb összetevőit olyan természetes alapanyagokból állították össze, mint a friss tengeri moszat, a vadon fogott hering és a garnéla. A gondos, precíz gyártástechnológia pedig biztosítja a hogy ezeknek a természetes alapanyagoknak a frissessége, pozitív tulajdonságai a granulált teknőstápban mindvégig megmaradjanak.

Korábbi cikkeinkben már olvasható volt, hogy az EHEIM - mint nagy múltal rendelkező szűrőspecialista - nagy hangsúlyt fektetett abba, hogy tápjai minimálisan legyenek káros hatással az akvárium/terrárium vízére. Ideális arányban tartalmazza a fehérjéket, a vitaminokat és a telítetlen Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat. Többek között Kalciumot és D3-vitamint is tartalmaz, amely elengedhetetlen ez egészséges páncél- és csontképződéshez.

A táplálék vitamintartalmának megfelelő hasznosulásához fontos, hogy speciális, hüllők számára fejlesztett fényforrást is használjunk.

 


A csomagoláson megtalálható az összetételre vonatkozó minden fontos adat.

A teknőstáp összetevői között E-számokat is találunk, lássuk mik ezek az anyagok: 
E202: Kálium –szorbát. A szakirodalom szerint ártalmatlan tartósítószer
E306: Tokoferolok keveréke. (E-vitamin keverék)
E324: Antioxidánsok és savanyúságot szabályzó anyagok, amelyek a kiszáradást gátolják meg


Az igényeknek megfelelően háromféle kiszerelésben (100 g, 190 g, 385 g) kapható, így mindenki számára van optimális megoldás. A zárókupak, mint valamennyi Eheim Professionelfood táp esetében itt is adagolófejes. Egy nagy és egy lyukacsos kiöntőnyílása van, amely tekergetés nélkül, egyszerűen fel- és lepattintva használható.

Annak ellenére, hogy teljes értékű főeleségről beszélünk, a teknőseink is szeretik a változatos étrendet, ezért a lehetőségeinkhez képest alkalmanként adjunk más természetes táplálékot is nekik.

Akvarisztika 1
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!