h
0
Beszámoló a 9. Feeder Országos Bajnokság elődöntőjéről
2019. Jún. 22.

Tavaly évben az országos bajnokságok megrendezésére új pályát avatott a feeder versenyhorgász társadalom. A Deseda tó adott tavaly a Feeder Országos Klubcsapat bajnokságnak helyet, idén pedig a 9. Feeder Országos Bajnokság elődöntőjének.

Egyéb szerző

A versenykiírás alapján, az elődöntőből az első 40 horgász jut a Látóképi tározón megrendezésre kerülő döntőbe. A tét nagy volt, hiszen a nevezések száma ismét 100 fő fölé emelkedett. A 108 előzetes nevezés után a helyszínen 103 horgász jelent meg a verseny kötelező edzésnapján. Igen, van kötelező edzésnap, hiszen így lehet biztosítani, hogy a pálya minden szakasza megfelelően fel legyen etetve. A pályát egyébiránt 3 szakaszra bontották, A-B-C-D szektor, E szektor külön, majd a szőlőhegy alatt F-G-H-I és J szektorok. Az érvényes szabályokra építkezve a szektorokat 10 és 11 fősre tűzték ki, egymástól változó távolságban.

 

 

A Carp Zoom Feeder csapat tagjai számára a pálya nem volt ismeretlen. Tavalyi évben a Klubcsapat bajnokságon már sokat horgásztak a vízen, akkor ott a 19 csapatból a 6 helyet sikerült elérni. Az idei évet, a Csapat már korán, előzetes edzésekkel próbálta erősíteni, többször voltak tapasztalatot gyűjteni a vízről. Az elődöntőt megelőzően tartottak egy felvezető verseny, ahol Schmidt Atilla és Kocsis Laci szintén részt vettek, hogy versenykörülmények között is tapasztaltot gyűjtsenek. Ketten a négy forduló alatt 3db szektor egyet horgásztak, és Laci megnyerte ezt a versenyt.

 

 

Az elődöntőre az edzéseket a csapat egy része már hétfőn megkezdte, a többiek kedden csatlakoztak, így keddtől teljes, 7 fős létszámmal horgásztak. Esténként több órás alapos beszélgetések keretében próbálták a pálya egyes szakaszaira a megfelelő technikát kidolgozni. Az első versenynap reggelén a Carp Zoom feeder csapat már segítőkkel kiegészülve jelent meg a sorsoláson. Az irányított sorsolás, a sorsolási rács miatt már ilyenkor eldől, hogy ki melyik nap melyik szektorban fog versenyezni. A szerencsés sorsolásnak köszönhetően, csak egy-egy csapattag ült egy szektorba. Ez mindig kardinális kérdés, mert nem szeretnek egymás ellen harcolni a srácok.

 

 

A versenynapokat is minden esetben egy megbeszélés zárta a közös szálláson. Mindig latolgatva a továbbjutás lehetőségét. Aztán az eredményhirdetésen vasárnap minden eldőlt. Tóth Henrik sajnos pár dekával, de nem jutott a 40-es táborba. Bakos Bálint 26., Végh Tamás 24., Szabó Tamás 18., Simon Norbert 17., Ladányi Béla 16., Kocsis Laci pedig az 5. helyen került be a döntőbe. A döntőre július végén kerül sor, a Csapat együtt, hamarosan megkezdi a felkészülést.

 

A Csapat köszönöni a Fisch KFT kiemelt támogatását, ami már évek óta fennáll. Köszöni a további támogatásokat, amelyek megkönnyítették a csapat munkáját (BaitFactory, Molnársziget SHE). Valamint köszönik a támogatás minden olyan személynek, akik önzetlenül, akarva vagy akaratlanul hozzájárultak a csapattagok sikeréhez.

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!