h
0
IX. FOB 2019
2019. Aug. 01.

Vagyis az 2019 Feeder Egyéni Országos Bajnokság beszámolója

Vasárnap ért véget a 9. Feeder OB. A versenyt nem kevesebb, mint 8 fordulóban rendezték. Az első négy forduló alapján a desedai tározóról a legjobb 40 jutott a látóképi döntőbe. Itt egységes szektorokba rendeződve, minden versenyző minden szektorban horgászott egyszer. A kiemelések miatt már a sorsolásnál figyeltek a szélső helyekre. Így teremtve egységes lehetőséget minden horgásznak.

Carp Zoom tesztcsapat

A kötelező edzésen mindenki rendben megjelent. A csütörtöki és a pénteki fordulót szikrázó napsütés, míg a szombati és a vasárnapi versenynapokat a legvégén egy-egy erős zivatar zavarta mindössze. A Látóképi-tározó halállománya garancia volt a jó fogásokra, azonban a vegyes fogás megosztotta a versenyzőket. Volt, aki szelektált, volt, aki fogta, amit tudott. Csütörtök és péntek a pontyhorgászok még jól szerepeltek, de szombatra és vasárnapra a kisponty már kisebb mennyiségben volt jelen a pályán.

 

 

A Carp Zoom Feeder Team, Bakos Bálint, , Kocsis László, Ladányi Béla, Simon Norbert, Szabó Tamás és Végh Tamás versenyzőkkel, Baráti József és Tóth Henrik háttérmunkájával indult a megmérettetésen. A csapattagok nagyon hajrázva javítottak az elődöntős helyezéseken, és így végül Béla a 20., Bálint a 17., Szabó Tomi a 13., Norbi a 12., Végh Tomi a 8., Laci pedig a 3. helyen végzet.

 

A csapattaktikáról, mert bár egyéni verseny volt, de a versenyzők együtt készültek, csak annyit, hogy vegyes pecára készültek, a pontynak külön etetést kialakítva. Ezen a külön etetésen csak rövid időt töltöttek el, és csak akkor, ha szomszédoknál is volt pontyfogás. Ehhez kellettek a háttéremberek információi. Majd törekedtek a kishalak elkerülésére, és a nagyobb keszegek (karika és dévér) megfogását erőltették. Egy-egy fordulóban a keszeg darabszámban 100 fölé kellett menni, ehhez minimum 200-250-et kellett dobni. Etetőanyagról csak annyit, hogy általános, keszeges keveréket használtak, minimális aromával. Az élőcsalik arzenálja minden fordulóban ott volt a horgászoknál, de annak mennyiségét folyamatosan variálták.

 

 

Bár ez a verseny véget ért, a csapat már következő megmérettetésre készül. A Feeder Klubcsapatok Országos Bajnoksága hamarosan indul Kunhegyesen. Ennek a versenynek hatalmas a tétje, mert aki itt nyer, az képviselheti hazánkat a világbajnokságon!

 

A Csapat ez úton is köszöni a családok támogatását. Köszöni a Carp Zoom (Fisch Kft.) Pataki Csaba több éves támogatását. A Bait Factorynak a friss csalikat. A Molnársziget SHE-nek pedig a támogatást.

 

Napokra lebontott beszámoló ezen a linken olvasható:

https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/24-bajnoksagok/365-ix-feeder-ob-donto-frissitve-07-25-16-00

Részteles eredmények itt:

https://ranglista.mohosz.hu?lversorid=42&lverid=291

 

Carp Zoom Feeder Team

Carp Zoom tesztcsapat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!